Tentoonstellingen in Wenen

Prof. Bandion, Keizerin Maria Theresia en Jan Ernst Douma

In navolging op de series over Groningen en Delft, is de buitenste binnenstad van Wenen inspiratie geweest voor 49 aquarellen (20x20cm) en heeft de titel ‘Ring-Kai-Ring’ gekregen, naar het opschrift op de tramlijnen 1 en 2, die de zelfde indrukwekkende route volgen.

In 2008 vond de vernissage van het project in galerie het Atrium plaats met medewerking van mevrouw Daria Bouwman, Cultureel Attache van de Oostenrijkse Ambassade in Nederland.

Ruim een jaar later werd de serie tentoongesteld in de galerie van de Volksbank Wien, direct gelegen aan de Ringstrasse,door bemiddeling van de Nederlandse Ambassade in Oostenrijk. De expositie werd  ingeleid door Wenen-kenner Professor Wolfgang J. Bandion, waarna de Plaatsvervanger van de Ambassadeur van Nederland in Oostenrijk, Ambassaderaad Mr. D.J. Kop de expositie opende. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling verscheen er een boek/catalogus met de titel Die Wiener Ringstrasse, Zwischen lustvoller Erkenntnis und realen Träumen.

Prof.Wolfgang J. Bandion, Dr. Jeroen B. van Heerde, Cultureel Attache en Ambassaderaad, Mr. D.J. Kop van de Nederlandse Ambassade in Oostenrijk bekijken samen met Jan Ernst Douma de catalogus

 

In 2010 viel Jan Ernst Douma de eer te beurt om als eerste buitenlander zijn ‘Wiener Veduten’ te mogen exposeren in het Altes Rathaus, waarin het Erste Bezirksmuseum Innenstadt is gevestigd. Ook hier hield de historicus Prof. Bandion een inleiding.

De officiele opening werd verricht door plaatsvervangend Bezirksvorsteher Markus Figl.

 

Das altes Rathaus, Erste Bezirksmuseum Innenstadt